Inser med någonslags fasa att om 21 dagar ska båten vara packad med allt som skall med. Allt vi kommer att behöva under nästan 4 månader. Kläder, mat, leksaker, mediciner och böcker. När vi väl flyger ner i december så tänker jag mig handbagage. Allt för väl minns jag hemresan från Honfleur. Fyra människor med lika många resväskor och varsin ryggsäck samt en barnkärra. Betänk att två av människorna var under fyra år och rätt påhittiga. Först buss till någonstans av med allt bagage, på tåg till Paris i fyra timmar. Vidare med taxi till hotell. Taxichauffören upplyste oss när vi som packade sillar fått in oss och all packning i bilen om att det kostade extra per väska. I någon gammal blogg finns för den som så önskar ett mer djupgående inlägg om denna resa som för Ediths del slutade sittande på mina fötter bakom passagerarsätet, rejält fastkilad mellan ben och väskorna. Detta har jag tänkt mig att slippa en gång till.

Medans båten legat i ide i Gamleby har allt burits i land för att liksom börja om. Men hur mycket leksaker behöver vi verkligen? Kommer de ens att användas? Eller kommer barnen helt att krokna på himmel, hav, delfiner och valar?

Apoteket från förra resan är sorterat och är under uppdatering.

Alla konserver, torrmat och flaskvatten ska med nu. Men vad behövs? Kommer barnens ständiga kärlek till bullens pilsnerkorv att bestå? Eller blir det som med nyponsoppa? Helt plötsligt ville ingen ha det?

Klädet är en annan fundering. Sist hade vi kostymer, långklänningar, dopklänning och allt där imellan med oss. Nu säger Nalle att han behöver två par badbyxor och en skjorta. Jo du, lägg till kepsar, kåpor, signalgula jackor och arbetsbyxor. Vi får väl se. Men det fanns julpynt, mattpiska,två symaskiner, fyra datorer, köksutrustning värdig en mindre restaurang, det ska inte heller med. Nalle har lovat att likt Noah på sin höjd ta med två av varje sort. Två hammare, rörtänger, skiftnycklar osv. Det är en oerhörd förbättring mot sist. 

Och allt som är bättre är bra. 21 dagar kvar, jag hinner packa om 50 gånger till.

Advertisements