Tidvatten och strömmar styr numera mycket av vår tillvaro. Nu är det brått att göra allt som måste göras. Om en timma och trettionio minuter måste vi ut härifrån. Då är vattnet högt här och vinden oerhört gynnsam för dagens utflykt till Holland. Först bara lite nya remmar samt leta reda på hamnkaptenen och göra rätt för oss. Maken försökte redan i går men det avslogs då han behövde räkna på saken. Hoppas han förstod att det hela handlade om att få en kajplats tills i dag, vi har inte bett att få köpa hela hamnen. Barnen fördrivit morgonen med att se på Pippi Långstrump som seglar ut på de sju haven. Barnens fader anser att det är en mycket föredömlig film. Över Biscaya står Pippi vid rodret medans hennes fader kapten Långstrump sitter i salongen och äter en god middag. Ediths framtid ombord är säkrad. När dom inte tittar på film gör Edith julstrumpor med tveksamma innehåll, äter godsaker när ingen ser henne samt håller sin bror i herrens tukt och förmaning. Att vara lillebror här är nog för det mesta en ren fördel. Edith passar på när han sover att skaffa sig njutning. Ett chokladägg med prinsessor på tillhör de stora höjdpunkterna. En gång i timmen kommer väderleksrapporter på VHF’en, det börjar alltid på samma vis – All ship’s, all ship’s, all ship’s , this is….
Häromkvällen satt dottern med en liten plastburk i knät, det rasslade till på radion, Edith tittade ner i burken och plötsligt förstod hon vad dom sa på radion.
– All chips, all chips, all chips.
Ja som sagt var, godis är gott på vilket språk som helst.

Advertisements