Nu har vi obönhörligt lämnat trygg hamn och givit oss i väg. Ingen av oss vet riktigt vart vi är på väg. Kanske Birkum kanske nord Holland. Det hänger på tidvatten och strömmar. Nyss när jag kollade loggade vi 8 knop på vind och strömmar. Helt gratis. Vår herre fortsätter med att skänka oss vackert väder och precis nu är det 18 grader ute. Ais’en började helt plötsligt att fungera igår. Den ville ha ström den rackaren. Nalle drog nåt nytt till någon ny stans och helt plötsligt var hela skärmen invaderad av båtar. I dag har han haft färg på kinderna hela tiden. Tidvatten är oerhört viktigt att hålla ordning på det bästa här är att sjökortsprogrammet räknar själv. Inga kalendrar, klockor och papperskort. Barnen har det gott, Edith klurade på något vis ut att det var lördag, det visste vi knappt själva, eller så var det en ren chansning. Efter kontroll i almanackan var det bara att hämta ryggsäcken med godis. I samma ögonblick somnade lillebror vilket Edith tyckte har strålande. Man kan ju inte tvingas dela med sig till någon som sover

Advertisements