Problemet är att det fortfarande känns så långt borta. Tittar jag i kalendern inser jag med att båten går om en vecka och två dagar. Det blir 9 dygn det. På de dygnen ska den nya hytten på deck bli klar. Elen gås igenom samt klura ut varför vi saknar ström föröver. Lanternor måste bytas. Hitta en varmvatten beredare. Uppdatera sjökortet. Få upp mezanmasten, den som trillade av när båten lyftes och tusen andra saker. Nu rystar säkert hälften av er på huvudet och tänker, det där går aldrig! Vi har hört det förut. Men vi har en viss erfarenhet av att gå dygnet runt som två gamla ardennerhästar och förvisso stå upp och sova tillslut men vi fick för det gjort det vi tänkt. När vi en gång i Tiden sålde Torrö så gick det fruktansvärt fort från ord till handling. Nya ägarna ville för sitt liv inte ta över en gammal stridighet om en brygga som delvis låg på naturreservatet den skulle väck. Försiktigt påtalade vi att det var 20 grader kallt och en oerhört snörik vinter. – Och? Sa dom. Vi köper inte annars och vi hade inte råd att tacka nej till 2.5 miljoner, vi hade liksom redan gjort av med pengarna. Skuldfria och en apstor segelbåt. 

Nalle klädde på sig, tog ett djupt andetag och med lastmaskin och ren råstyrka fick han loss bryggor och stenskistor. Det är många ton sten det i tre grader varmt vatten. Köparinnan tittade sig runt i huset och sa på östermalmsmål- Hur ska du hinna få ordning på huset? På armen bar jag ständigt Fröken Finemang, fem månader gammal. Vi sorterade, packade och städade i tre veckor. En torsdag morgon skedde så överlåtelsen och ett par månader senare var huset urblåst och innanmätet som vi städat som en operationssal låg i en container ute på gården. Tack för det!

Jo då, när vi väl sätter fart är vi rätt driftiga. Jag har bara så himla svårt att få fart den här gången. Nalle mönstrar av i morgon och jag tänker att med honom kommer kanske lite energi. Jag har hamnat mitt i mellan att vara hemma och vara på väg. Tittade in i garderoben i dag och funderade på att ta fram vinterkläder men tröttnade nästan direkt, vi ska ju ändå snart åka. Inte en Ljung eller pumpor i trädgården även att jag blir hemma i två månader till. Helst skulle jag följa med Peter och Nalle nu och inte komma hem förrän i vår. Känner mig rätt färdig här för stunden. I dag ska jag för det ta mig samman och söka ledigt för Finemang i fyra månader. En del säger att det är omöjligt och andra har inte haft några större problem. Skolan har tyckt det varit berikande och lärande på ett annat vis en salundervisning. Några har fått 10 000kr i vite för brott mot skolplikten andra har fått råd och stöd via Skype i något som påminner om hemundervisning, fast det absolut inte får heta det då detta är olagligt sedan ett antal år tillbaka. Jag har hittat flera stycken riktigt bra forum för undervisning i hemmet så jag är inte det minsta orolig över att Edith ska halka efter, snarare tror jag att hennes värld kommer att vara oerhört mer rik än många andras i hennes ålder. Det lär visa sig vilket beslut vi får, jag tänker tro att allt går bra tills det står avslag med stora röda bokstäver. 

Vi lär bli varse hur det blir.