16.00 pĂ„ fredag eftermiddag har vi Broöppning ut i det vilda vattnet utanför Gamlebyviken och tillbringar natten i VĂ€stervik. Den som kĂ€nner sig manad Ă€r hjĂ€rtligt vĂ€lkommen att komma förbi och sĂ€ga hej dĂ„. Barnen och Ă„ker ju inte med sĂ„ lĂ„ngt men de andra tvĂ„ Kapten Fasa och Wrakplundraren Peter gĂ„r mot Porto och det med en önskan om ljusets hastighet. Nu Ă€r ju inte direkt vĂ„r bĂ„t kĂ€nd för sina enorma kappseglingsegenskaper snarare rör hon sig i vattnet som en grĂ„sugga. Jag var förbi bĂ„ten eller om vi nu kanske mer bör kalla henne för projektet i gĂ„r. Nalle tittade nĂ„got uppjagat pĂ„ mig och frĂ„gade med illa dold panik; -Ska du verkligen komma ombord? 

-Nej tack, sa jag. Jag ser vad jag behöver hÀrifrÄn och DET hÀr lÀgger du inte ut nÄgra bilder pÄ nÄgonstans fÄr dÄ spÀrrar nÄgon in dig Nalle och kastar nyckeln. Den hÀr gÄngen kÀnner till och med jag en viss oro, men men, han brukar fÄ till det i slutÀnden i alla fall.

I morgon ska jag bunkra bÄten med all mat, klÀder och apotek. En massa snÀlla Àr Àven denna gÄng vÀnliga och subventionerar och möjliggör.

Torget 1, restaurangen i Gamleby dĂ€r jag jobbar har inte bara varit vĂ€nliga nog att ge mig tjĂ€nstledigt i flera mĂ„nader dom har ocksĂ„ sponsrat med en massa mat. Är man i trakterna tycker jag verkligen man ska Ă€ta dĂ€r. VĂ€llagat och mycket finess, dessutom trevlig personal 😀.

www.torget1.net

Sport och JÀrnaffÀren i Valdemarsvik har Àven den hÀr gÄngen hjÀlpt till med klÀder.

SÄ torra och mÀtta kommer vi att vara, nu Àr det mer praktiska funderingar om svetsningar som mÄste hÄlla och dessutom för ganska rejÀla pÄfrestningar.

Fogliga vindar Ă€r ett annat önskemĂ„l och gĂ€rna frĂ„n rĂ€tt hĂ„ll. 

Om tre veckor vet vi hur det gick tills dess hÄller vi tummarna och för de som önskar att Àven hÄlla ett öga gÄr utflykten att följa pÄ Marin Traffic och söka pÄ S/Y Lady Sparrow.

Advertisements